nieuws

Survival

Met het behalen van je A-, B of C- diploma' heb je natuurlijk geleerd om je te redden in het water en je op een goede manier te kunnen redden, zelfs met kleren zwemmen dat kun je.

Echter er zijn ook situaties denkbaar dat de zwemomstandigheden wat moeilijker zijn. Dat kan bijvoorbeeld door obstakels in het water of lastige zwemkleding zoals een winterjas en wat dacht je van jezelf redden als je door het ijs zakt. Ook afgelopen jaar hebben we tijdens de kerstvakantie een survivalmiddag gehouden, het was een groot succes(zie het filmpje hiernaast)

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus duurt 4 uur en wordt gehouden op Maandag 17 oktober 2016 van 10:30 to 14:30

De cursus kost 49,- per persoon dit is inclusief brevet.

Wat leer je precies?

Je leert hoe je je moet redden in moeilijke omstandigheden, je zwemt met een lange broek en winterjas aan, je leert een drijfmiddel te maken van je jas, hoe je warm blijft in het water. Het allerspannendste is, je leert hoe je uit een wak in het ijs moet klimmen. Tijdens de survivalmiddagen in de mei- en zomervakantie leer je uit een boot te klimmen en te overleven met zeilkleding en elkaar te redden in wild water. Als aan het eind van de middag je ouders je komen ophalen demonstreer je dat en krijg je een brevet mee naar huis waar op staat wat je allemaal geleerd hebt. In het filmpje hiernaast zie je een impressie.

Wat moet je meenemen?

Je neemt mee; een tas met daarin een extra handoek en badjas voor de pauzes en twee bekers drinken en twee keer eten. De extra kleren die je meeneemt zijn: Lange broek, shirt met lange mouwen, winterjas sokken, schoenen een muts, sjaal en handschoenen.

Wie mogen er meedoen?

Iedereen met een A- diploma mag meedoen.

Elke week survivalzwemmen?

Dat kan ook, elke vrijdag 19:00-19:45 Je kunt gelijk starten, je oefent voor de officiele Survivaldiploma's

 

Hoe kun je inschrijven

Je kunt je online inschrijven, als je op het inschrijformulier je email invult dan krijg je zsm bericht .